Ajankohtaista

Abdiwahid Alibeto on urologi ja Heela Terveyden toinen perustaja

Abdiwahid Alibeto, 41, on urologi ja Heela Terveyden toinen perustaja. Hän perusti Heela Terveyden vuonna 2014 yhdessä Muhamed Adenin kanssa. Sekä Alibeto että Aden ovat molemmat Suomessa valmistuneita kirurgeja.

Lääkärin ja kirurgin työ oli Abdiwahidille lapsuuden unelma

“Päätin 13-vuotiaana, että minusta tulee lääkäri ja kirurgi. En tiedä mistä se ajatus on lähtenyt, mutta tiesin jo pienenä, että minusta tulee kirurgi”, Abdiwahid Alibeto kertoo ammatinvalinnastaan.

Abdiwahid on valmistunut kirurgiksi Kuopion yliopistollisesta sairaalasta. Hän erikoistui urologiksi 2021.

“Olen kiertänyt monia sairaaloita ympäri Suomea. Olen ollut Kouvolassa, Mikkelissä ja myös Turussa. Urologeja on Suomessa hyvin vähän, jonka takia työskentely useammalla paikkakunnalla on ollut normaalia opiskeluiden jälkeen myös työelämässä”, Abdiwahid jatkaa. 

Yrittäjänä toimiminen oli aluksi vieras ajatus

“Usein opiskelijoita houkutellaan yksityisille lääkäriasemille töihin. Mietin itse, että voisihan sitä yrittäjyyttä kokeilla itsekin. Tutustuin aiheeseen hieman, jonka jälkeen ehdotin asiaa Adenille”, Abdiwahid kertoo yrittäjäksi ryhtymisestä.

Yrittäjänä toimiminen ei kuitenkaan ollut prioriteetti, kun Heela Terveys perustettiin vuonna 2014.

“Meillä oli joka tapauksessa sellainen ajatus, että meistä tulee kirurgeja, että meidän pitäisi kouluttautua, vaikka meillä oli yritys. Emme siis panostaneetkaan toimintaan isommin ennen kuin meillä oli erikoislääkärin paperit. Tämä lääkärin ammatti ja kirurgia on ollut aina ensisijainen. Ja on edelleenkin”, Abdiwahid kertoo hänen ja Muhamud Adenin tavoitteista.

Oman yrityksen perustaminen pitää sisällään aina riskejä. Alibeto ja Aden ovat olleet ennakkoluulottomalla ja yrittäjähenkisellä asenteella liikenteessä heti alusta lähtien.

“Se oli silleen, että joku haaste piti olla. Ajattelin, että voisihan sitä yritystä itsekin kokeilla. Mulla ei ole mitään kokemusta, mutta en ollut aikaisemmin mitään tällaista bisnestä tehnyt”, Alibeto kommentoi aikaa yli kymmenen vuoden takaa.

Heela Terveys on kasvanut vuosien aikana yritykseksi, jolla on kaksi Lääkäriasemaa Helsingissä. Toinen Helsingin Kannelmäessä ja toinen Itäkeskuksessa.

“Aluksi tämä oli täysin sivutoimista, jota tehtiin opiskeluiden ohella. Myöhemmin olemme saaneet tähän myös muita mukaan, jolloin olemme voineet perustaa Lääkäriaseman”, Alibeto päättää Heela Terveyteen liittyen.

Abdiwahid Alibeto on urologi eli kirurgi

Heela Terveys on siis terveysalan yritys, joka toimii Helsingissä. Heela Lääkäriasemat löytyvät Kannelmäestä ja Itäkeskuksesta. Alibeto toimii Heela Terveydellä ylilääkärinä, mutta hän pitää Lääkäriasemilla myös urologin vastaanottoa. Miesten tulee käydä urologin vastaanotolla tasaisin väliajoin, varsinkin, jos hänellä on ongelmia virtsa- ja sukuelinten kanssa.

Urologilla on aina omat potilaat. Jopa syövät nykypäivänä hoidetaan seurannalla. Ei tarvitse tehdä mitään suurta toimenpidettä. Potilaan kanssa syntyy suhde, joka voi kestää jopa kymmenenkin vuotta. Sellainen erityinen suhde kehittyy, kun ihmistä on seurannut kymmenen vuotta”, Alibeto kertoo urologisesta hoidosta.

Alibeton vastaanotot ovat keränneet hyvää palautetta, niin aikuisilta kuin lapsiltakin. Erityiskiitosta on herättänyt erittäin lapsiystävällinen vastaanotto. Heela Terveys haluaakin olla helposti lähestyttävä terveysalan toimija.

“Me ollaan ihmisläheisiä. Haluamme, että ihmiset voivat hakeutua tänne helposti. Suomessahan urologeja ei ole paljon, ja urologeja on vaikea tavoittaa”, Alibeto näkee Heela Terveyden tavoitteista.

Milloin miehen kannattaa hakeutua urologin vastaanotolle?

Urologi on asiantuntija, joka tietää miesten  virtsaelimien ongelmat, niihin liittyvät oireet ja asianmukaisen hoidon. Alla on lista oireista, joiden takia miehen kannattaa hakeutua urologin vastaanotolle. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, jos virtsaaminen aiheuttaa vaivaa tai virtsaamisessa tapahtuu selittämätön muutos, on miehen tärkeä hakeutua lääkärin tutkimukseen.

  • virtsasuihku heikkenee, tulee ponnistelun tarvetta virtsatessa, rakko tyhjenee huonosti

  • esiintyy jälkitiputtelua, virtsankarkailua, yövirtsaisuutta, virtsaamispakkoa, tihentynyttä virtsaamistarvetta

  • virtsaamiskipu

  • toistuva tai kuumeinen virtsatietulehdus

  • virtsassa on verta

  • erektio ei toimi

  • esinahka on ahdas

  • kipu, kyhmy tai muutokset kiveksissä

  • PSA (eturauhasarvo) on koholla

  • harkitset sterilisaatiota

Ajanvarauksen rokoteneuvontaan voit tehdä nettisivuiltamme tai soittamalla numeroon 09 4245 4590.